Acupuncturist Heerhugowaard
telefoonnummer acupunctuur heerhugowaard 072 - 0000 000
e-mailadres acupunctuurpraktijk heerhugowaard
acupunctuur heerhugowaard

Behandelen van allergieŽn | Acupunctuur Heerhugowaard

Wat is een allergie

Een allergie is een overdreven reactie van het immuunsysteem op een stof van buitenaf en kan op elke leeftijd ontstaan. Het immuunsysteem beschermt het menselijk lichaam tegen indringers zoals bacteriŽn, schimmels en virussen. Bij een allergie reageert het immuunsysteem niet alleen op schadelijke indringers, maar beschouwt het ook onschuldige stoffen ten onrechte als gevaarlijk en bedreigend. Het afweersysteem doet vervolgens al het mogelijke om die stoffen te bestrijden. Dit kan zich uiten in klachten zoals een verstopte of lopende neus, niezen, rode en tranende ogen. Maar ook darmklachten en eczeem zijn een gevolg van een allergie of een intolerantie.

Welke klachten kunnen behandeld worden?

Veel meer klachten kunnen te maken hebben met verborgen allergieŽn of intoleranties. Te denken valt aan astma, maag en darmproblemen, hartritmestoornis, migraine en hoofdpijn, gewrichtsklachten en fybromyalgie, vermoeidheid, ADD- ADHD, autisme, hooikoorts, bedplassen, zwak immuumsysteem, eetstoornissen. Maar ook emotionele klachten zoals depressiviteit, angsten en fobieŽn, boosheid en onzekerheid kunnen te maken hebben met een onderliggende intolerantie.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Er wordt gebruik gemaakt van een spiertest (de armtest). Het testen begint met de basisallergenen. Dit zijn voedingsstoffen zoals ei, calcium, vitamines, suiker, mineralen, granen, gist en zout. Deze stoffen worden zo nodig behandeld. Wanneer je voor deze stoffen allergisch bent of niet goed kunt verwerken, dan kunnen er allerlei lichamelijke en geestelijke klachten optreden.

Heeft u nog vragen?

Of wilt u graag een eerste afspraak inplannen? contact acupunctuur heerhugowaard

Hulp bij allergie

allergieŽn behandelen heerhugowaardLees meer over de behandeling van allergieŽn.
Ik ben lid van:
acupunctuur nederland heerhugowaard
Deel mijn website: